top of page

GVB HALTEHULP

Deze periode hebben wij samen gewerkt met haltehulp om OV beter toegankelijk te maken voor mensen met een mobiliteit beperking.



Autisme en Misofonie


Wij hebben als beperking gekozen mensen met Autisme en Misofonie die problemen hebben met drukte en geluid doordat ze overprikkeld worden. Hierdoor is reizen met OV moeilijk, ons doel van dit project was om reizen makkelijker en comfortable te maken. Zo ver zijn er geen bestaande oplossingen op trams of op haltes.


Mensen met Autisme en Misofonie zijn gespannen met reizen omdat ze denken dat er iets miss gaat. Bijvoorbeeld ze zijn bang dat ze naar verkeerde halte gaan of dat ze de tijden verkeerd hebben.


Oplossingen


Wij hebben meerder concepten uitgewerkt en daarmee een combinatie van gemaakt.


  • Wij hebben een hokje gemaakt voor op het tramhalte. Dit is een stile hokje waar alleen mensen met drukte stoornissen toegang tot hebben. In het hokje staat een QR die je kan scannen met je telefoon. Het QR code stuurt je naar een website met allemaal links die rustgevend zijn. Bijvoorbeeld links naar kalmerende muziek, meditatie, ademen technieken en afleidende spelletjes.


  • Bij deze idee hebben wij het Gappie app verbeterd. Wij hebben het ingewikkelde stress gevende appie app versimpeld. Dit hebben wij gedaan door het drie belangrijkste functies duidelijk gemaakt. Deze functies zijn: Een route naar het toegewenste halte, een precise tijdsaanduiding en de tram waar je afstapt.












bottom of page