top of page

mijn tweede o&o project


Voor periode 2 moesten we een best leuk opdracht maken. Ik ging samen werken met Bieneke, Olav en Jack. Als opdracht moesten we een onveilig plek kiezen en Amsterdam en een ontwerp maken om het veilig te maken. Het opdrachtgever was de politie.





Ontwerp omschrijven


Ons ontwerp is interactief, het is een grote foto booth in een tunnel. Wanneer je er doorheen fiets of loopt gaat de sensor aan, en worden er foto’s van jou gemaakt. Aan het einde van het tunneltje kan je de foto’s kopen voor 2 euro en dan worden ze uitgeprint.


Het ontwerp is heel kleurrijk. Er zijn mensen in felle kleuren op de muur geschilderd die camera’s vasthouden. De camera’s maken het geluid van een flits wanneer ze foto’s maken,


Proces omschrijven


We hebben eerst een plek in Amsterdam gekozen die wij onveilig vonden. Foto’s van die plek gemaakt en afmetingen gedaan.

Daarna hebben We ons vooronderzoek gedaan, vragen beantwoord zoals ‘wat maakt een plek veilig’. We hebben die informatie genomen en daarmee een ontwerp gemaakt.


Toen hebben we het ontwerp goed uitgetekend en daarvan een houtte maquette gemaakt.

we hebben daarvoor veel materialen gebruikt.

Daarna hebben we een poster en een powerpoint gemaakt en het process afgerond.


Foto van ons groepje.

Eurekacup


Wij hebben ook met deze project Eurekacup gewonnen!!! Wij zijn er heel blij mee. Wij hebben allemaal een prijs van 125 euro gewonnen. Deze keer was Eurekacup niet echt plaatsgevonden maar online.

politie o&o
.pptx
Download PPTX • 50.06MB

Hier is nog de PowerPoint als je nog meer wil weten





bottom of page