top of page

Eye catcher O&O opdracht

Voor het eerste project van de tweede jaar gingen we samenwerken met Circlefied. We gingen een recyclebaar kunstwerk maken.


Onze groepje is : Brant, Noussaiba, Luke en ik.


Voor deze O&O opdracht moesten wij een circulaire ontwerp maken die ook goed eruit zag. Het liefst was de ontwerpen ook van de platen van circlefield gemaakt. Eerst gingen wij vooronderzoek doen.


Je moest kunstwerken kiezen die met de milieu te maken had.

Daarna gingen we ideeën bedenken. we hadden ongeveer 12 snelle schetsen met daarin ons eind idee. Toen gingen we ons eind idee uitwerken.


Ons idee


We hebben een leuke ontwerp bedacht en ik ga dat nu uitleggen. Wij gaan de platen van Circlefield gebruiken als de zijkant van ons ontwerp. De platen gaan we maken van labaratorium plastic, want daar is er veel van. Van die platen gaan wij een doos maken en daarin stoppen we een plant met aarde. De wortels van de plant gaan dan om de vormen laten groeien. waneer je de plant dan uit de doos haalt heb je een soort kunstwerk gemaakt van wortels. Met deze wortel kunstwerk kan je zo veel dingen doen! bijvoorbeeld tapijten, kunstwerken etc.




Recyclebaar


Ons idee is heel recyclebaar voor vele redenen. De eerste is omdat we de plastic voor de platen gaan recycle. Nadat de kunstwerk af is kan je de platen weer gebruiken voor een andere doos of iets anders. de kunstwerk is van natuur gemaakt dus dat kan je bijvoorbeeld buiten leggen en het gaat het aarde terug in.



Maquette


wij hebben ons maquette gemaakt met hout, lijm, een nep plant, touw, tape, verf en veel meer. Wij hebben ons maquette zo professional proberen te maken. Hier zijn een paar photo's



voor meer informatie kijkt in de presentatie:



eye catcher
.pdf
Download PDF • 108.37MB





bottom of page