top of page

Chemicaliën tegen boze feromonen

Voor deze periode moesten wij concepten bedekken voor tegen wapengebruik van jongeren. Ons opdrachtgever was Eurekacup.




Eerst hebben wij de opdracht goed doorgelezen en de eisen. Daarna hebben wij ook ons eigen bedacht zoals dat het idee overal toepasbaar is, realistisch en ook technisch. Wij hebben veel gebrainstormd en ons top vier ideeën in een MCA table gedaan. Met als uitslag dat drie concepten het best zouden werken met deze opdracht. Hier zijn de drie concepten dat wij gebruiken om een actieplan te maken tegen wapengebruik.



1. Chemicaliën


Wanneer iemand boos is laten ze chemicaliën los die feromonen heten. Ons wapens kunnen dan die feromonen detecteren en dan krijgt de wapen een ondoordringbare laag om de wapen, waardoor het niet meer werkt. Hierdoor geven wij de persoon tijd om te denken over zijn acties en niet iets impulsive agressief doen. Ook kan de wapen tegenwerkende kalmerende chemicaliën los laten zoals HEX. Hex is een chemical waarmee baby's geboren zijn waardoor mannen minder agressief worden. Er zijn ook andere kalmerende chemicaliën zoals Rose.





2. AI technische oplossing


Ons tweede concept heeft met technologie te maken. Het AI controleert social media, Youtube en andere online platforms voor wapengebruik of oproep naar wapengeweld. Deze filmpjes worden verwijderd waardoor de emago en messen in online cultuur verdwijnen. Ook staat achter elke filmpje een verborgen data waardoor we ook het lokatie krijgen, dit kunnen wij doorsturen aan het politie.


3. Realistisch oplossing


Bij deze idee plaatsen wij sensoren ondergronds, die stalen voorwerpen detecteren die grooter zijn dan 6cm (kleine spullen en siraden dus niet) De sensoren sturen elktromagnetishe singalen omhoog en als er een stalen voorwerp is weerkaatst die, de signalen terug naar de sensoren, waardoor je weet dat er een voorwerp is dat een goede kans heeft om een wapen te zijn. Als zo'n verdacht voorwerp gedetecteerd wordt, wordt er een bericht naar de politie gestuurd.






bottom of page