top of page

O&O duurzaam project met Artis

Wij hadden een probleem gekregen dat wij een niet duurzaam gebouw moesten kiezen en die duurzaam moesten maken. Wij hebben die probleem/opdracht veranderd en gekozen dat wij het publiek bewust maken over energie/ duurzaamheid. Dit hebben we gedaan met het publiek van Artis. Wij hebben gekozen om het gebouw duurzaam te maken maar door de hulp van bezoekers.



Ons groepje was: Noussaiba, Bink, Julies en Fern


Vooronderzoek

Voor ons vooronderzoek hebben wij een werknemer van Artis geïnterviewd over de duurzaamheid van Artis. Hij heeft ons veel verteld over hoe Artis duurzaam is maar ook wat zij kunnen verbeteren. De problemen die zij hadden gingen onder andere over afvalscheiding, lichtvervuiling en het reptielenhuis. Wij hebben toen gekozen over het reptielenhuis te doen omdat het niet duurzaam is. Wij hebben veel geleerd en met deze informatie gingen wij brainstormen voor ideeën.




Ons idee


Wanneer je binnen het reptielenhuis komt krijg je thermo ”brillen”,met deze thermo brillen kan je de temperatuur van de reptielen en mensen zien. Er gaan sportmachines staan bij de reptielen die het meeste warmte nodig hebben. Mensen kunnen op de sportmachines gaan om energie op te wekken om het gebouw warm te houden. Er zijn allemaal doelen op de sportfietsen, bijv. ’’Fiets zo snel als de snelste reptiel (40 km/uur)!’’.


Ook gaan wij aan het eind van het reptielenhuis allemaal informatie over duurzaam energie hebben. Ook bijv. hoe Artis duurzaam is en manieren waarop jij zelf duurzaam kan zijn




Maquette





Samenwerking/ Process


Aan het begin was het project nog moeilijk omdat wij geen idee hadden wat wij wouden doen. Niemand wist een goede idee totdat iemand met het idee van Artis kwam. Het idee bedenken was ook moelijker dan wij dachten omdat er zo veel opties waren. En wij wouden niet een hele basic oplossing hebben zoals zonnepanelen. De samenwerking was soms ingewikkeld omdat niet iedereen wist wat zij moesten doen. Maar voor het rest ging het goed. Volgende keer willen wij wel sneller beginnen aan de maquette.


Documenten:


Schoolenergie verslag:

Foto Verslag O&O groepje Groepje Fern
.d
Download D • 59.92MB

Huisenergie verslag:

Foto Verslag O&O groepje Groepje Fern
.d
Download D • 59.92MB

Artis interview:

ARTIS INTERVIEW Groepje Fern
.docx
Download DOCX • 14KB

Ontwerp cyclus

Ontwerp cyclus dossier duurzaam Groepje
.
Download • 15KB

Powerpoint:

duurzaam OenO [2
.pptx
Download PPTX • 41.22MB




bottom of page