top of page

Calvé Pindakaas

KP2 gemaakt met Bink Oomes en Fern Kiers

De opdracht:

De opdrachtgever vraagt of we willen onderzoeken of Calvé Pindakaas commercials nog wel leuk of entertainend zijn. Zien mensen deze commercials ook echt als entertainment, relevant of als niet relevante reclame?


Ook moeten we onderzoeken of de ideeën van vroeger tv commercials origineler, beter dan de hedendaagse ideeën voor Calvé pindakaas commercials? Zo ja/nee, hoe zou dit dan komen.


Hypothese

Onze hypothese voor dit onderzoek is dat de reclames minder leuk zijn geworden. Door nostalgie lijken de reclames van vroeger misschien beter dan moderne reclames voor de oude generatie. We denken dat de nieuwe generatie de nieuwe reclames beter gaat vinden omdat het voor hen is gemaakt en die verkiezen boven de oude reclames. We denken wel dat de humor verminderd is over de laatste 30 jaar. We gaan onderzoeken of deze hypothese ook echt waar is.


Onderzoek

Wij hebben onderzoek gedaan door middle van enquêtes.


Voor de volwassenen

Voor de leerlingen


conclusie

Volwassen:

vinden Pietje en Lieke even leuk ongeveer 50/50.

Doordat het Nostalgie is uit hun tijd.

Zij vinden nieuwe filmpjes zoals Esther Vergeer minder goed, kan komen doordat volwassen minder inclusief zijn.

Leerlingen:

Meer verdeelt van welke het beste is.

De nieuwe beter bij 70%

Lieke Martens in het algemeen het beste.

Leerlingen vinden Esther Vergeer beter dan volwassen, wij denken dat het kopt omdat zijn zijn opgegroeid met meer inclusiviteit.

Leerlingen en volwassenen vinden de oude en nieuwe reclames ongeveer even grappig.





Recent Posts

See All

Wateroverlast Kp1

Groepsgenoten: Fern, Noor, Thibbes en Rohan. Betawerelden : Water, energie en natuur 5vwo: project 1 Foto's kan ik niet in mijn website plaatsen, voor afbeeldingen van wateroverlast, plattegronden en

bottom of page